Klíč v zámku - Beth, Underdownová (Ikar, 2023)
Ve dne Ivy truchlí nad ztrátou syna Tima, který padl v první světové válce, v noci jí však nedá spát smrt jiného chlapce. Kdysi totiž došlo v honosném sídle v jejím rodném městě k velkému požáru, v němž přišel o život malý William. I po dlouhých letech si je Ivy jistá, že za tím, co se před lety stalo, bylo něco víc, a že pravda možná zůstala ukrytá hluboko pod vrstvou popela. Jenže odhalit tajemství minulosti je mnohem těžší, než se domnívala. Ale pokud chce Ivy ještě někdy volně dýchat, musí přijít nejen na to, co přesně se stalo jejímu synovi, ale také rozplést pavučinu lží, jež obestírá dávno pohřbenou tragédii...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány