De Opkomst Van De Heldhaftige (Koningen En Tovenaars-Boek 2) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"Een fantasy vol actie, die ongetwijfeld fans van Morgan Rice' voorgaande novels zal bekoren, evenals fans van werken zoals THE INHERITANCE CYCLE van Christopher Paolini... Fans van Young Adult fictie zullen dit meest recente werk van Rice verslinden en smeken om meer." --The Wanderer, A Literary Journal (over De Opkomst van de Draken) De #1 Bestverkopende serie! DE OPKOMST VAN DE HELDHAFTIGE is boek #2 in Morgan Rice' bestverkopende epische fantasy serie KONINGEN EN TOVENAARS (dat begint met DE OPKOMST VAN DE DRAKEN, een gratis download)! Na de aanval van de draak wordt Kyra op een dringende missie gestuurd: ze moet naar de andere kant van Escalon om haar oom op te zoeken in de mysterieuze Toren van Ur. Het is tijd dat ze leert wie ze is, wie haar moeder is, en dat ze haar speciale krachten verder leert ontwikkelen. Het is een gevaarlijke reis voor een jong meisje; Escalon zit vol wilde beesten en wilde mannen-en ze zal al haar kracht nodig hebben om te overleven. Haar vader, Duncan, moet zijn mannen naar het zuiden leiden, naar de grote waterstad Esephus. Hij wil zijn landgenoten uit de ijzeren greep van Pandesia bevrijden. Als het hem lukt, zal hij zijn reis vervolgen naar het verraderlijke Meer van Furie en de ijzige bergtoppen van Kos, waar de hardste krijgers in Escalon wonen. Hij zal hen hard nodig hebben als hij de hoofdstap wil heroveren. Alec ontsnapt met Marco van De Vlammen en ze vluchten door het Doornwoud, achtervolgd door exotische beesten. Het is een zware, nachtelijke tocht naar zijn thuisstad, waar hij hoopt met zijn familie herenigd te worden. Maar als hij daar arriveert, is hij geschokt door wat hij aantreft. Tegen beter weten in gaat Merk terug om het meisje te helpen, en raakt voor het eerst in zijn leven verwikkeld in de affaires van een vreemde. Hij is echter niet van plan om zijn pelgrimage naar de Toren van Ur te staken. Al snel komt hij er achter dat de toren niet is wat hij had verwacht. Vesuvius spoort zijn reus aan en leidt de Trollen op hun ondergrondse missie, in een poging voorbij De Vlammen te komen. Ondertussen heeft de draak, Theos, zijn eigen speciale missie in Escalon. DE OPKOMST VAN DE HELDHAFTIGE is een meeslepend verhaal van ridders en krijgers, koningen en heren, eer en moed, magie, lotsbestemming, monsters en draken. Het is een verhaal over liefde en gebroken harten, van misleiding, ambitie en verraad. Het boek nodigt ons uit in een wereld die ons voorgoed zal bijblijven, één die alle leeftijden zal aanspreken. Boek #3 in KONINGEN EN TOVENAARS zal binnenkort gepubliceerd worden.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy