Fénixové - Příběhy emigrantek z Ukrajiny - Oksana, Maslova (Universum, 2024)
Kniha zachycuje příběhy lidí (uprchlíků z Ukrajiny), kteří přišli o všechno, museli opustit svou zemi, přátele a sny kvůli ruské vojenské agresi. Přesto v sobě našli sílu znovu žít, a dokonce pomáhat druhým a vytvářet nové krásné věci. Jak válka zasahuje do "obyčejného" života? Jaké to je, když v jediném okamžiku člověk přijde o vše, co roky budoval? Jak lidé zvládají rozhodnutí navždy opustit svůj domov? Jak se vyrovnávají s neutěšenou přítomností a jak čelí nejisté budoucnosti? Jak se etablují v nové zemi? A jak se z nich stanou fénixové? Jak v sobě naleznou sílu nejen přežít, ale také znovu vybudovat svůj život a stát se užitečnými pro společnost? Tato kniha není aktuální jen v souvislosti s právě probíhající válkou, ale může pomoci všem, kteří hledají inspiraci, jak překonat své dramatické životní překážky a dosáhnout svých snů.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy