Malý šikanista aneb Jak mámy přicházejí o iluze - Renáta, Navrátilová (Ikar, 2022)
Taky jste si mysleli, že je těhotenství nejkrásnější období v životě ženy? Já tedy ano. Namísto toho je mi špatně, pálí mě žáha, jsem oteklá, nemůžu najít vlastní kotníky, manžel a pes se stěhují před mými náladami na balkon, a jak čas ukáže, místo roztomilého andílka porodím uřvaného paviána. A ty směšné představy a plány. Přiberu maximálně osm kilogramů. Prcek bude spáč po mně. Na všechno budu mít spoustu času. Řekněte mi někdo, jak jsem mohla být tak naivní? Naposledy jsem se dobře vyspala, než jsem otěhotněla. Úsměvný deník hlavní hrdinky Alice, ve kterém s nadhledem a laskavým humorem popisuje epizody z průběhu svého těhotenství, porodu a posléze rodinného života ve čtyřech - matka, otec, dítě a pes Eddie. Ilustroval Prokop Wilhelm.
Keywords: Humor, satira