Poirot: Smrt posluhovačky - Agatha, Christie (Kalibr, 2023)
Poklidnou hladinu života v jedné anglické vesničce rozčeří vražda staré ženy, která v místních domácnostech pomáhala s úklidem. Záhy je z činu obviněn a poté i usvědčen její podnájemník. Superintendentu Spenceovi ale na celé věci něco nesedí a nechce, aby byl popraven nevinný člověk. Obrátí se proto na věhlasného Hercula Poirota, toho času již na zaslouženém - a k uzoufání nudném - odpočinku. Ten s radostí vyrazí na venkov, aby zjistil, jak to vlastně celé bylo. Postupně odkrývá, že ne všichni místní obyvatelé jsou těmi "velmi slušnými lidmi", za jaké se vydávají. A toto odhalení se brzy stane nebezpečným - i pro něj...
Keywords: Krimi, detektivky