Oběť bez tváře - Stefan, Ahnhem (Knižní klub, 2022)
Nový zářivý přírůstek do plejády hvězd švédské krimi - série temných detektivek Stefana Ahnhema sklízí úspěchy v šestadvaceti zemích. POMSTA UMÍ BÝT KRUTÁ, ZVLÁŠŤ JE-LI DOKONALÁ Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji - vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Helsingborgu. Nastoupil na místní kriminální oddělení a hned po příjezdu dostane případ oněch brutálních sériových vražd. A ne náhodou - na školním snímku je totiž i Fabianova tvář. Z paměti se začnou nořit vzpomínky na dětství. Vzpomínky, na něž Fabian není příliš hrdý. Jedna z těch dávných událostí vyvolala něčí vražednou nenávist - a krutou touhu po dokonalé pomstě...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory; Krimi, detektivky; Společenské romány