Putování za kouzelnou mocí - Sarah, Beth, Durst (Pikola, 2023)
Vítejte v říši, kde skoro každé zvíře oplývá kouzelnými schopnostmi! Má to ale háček - nadání některých obyvatel je trochu... zvláštní. Třeba veverka Violka: umí čarovat, copak o to, ale pouze a jedině pečivo. A rozhodně není jediná, kdo je tak trochu jiný. Zdá se, že pro zvířátka s takovými neužitečnými schopnostmi není na světě místo, takže živoří v Útulku pro odmítnuté pomocníky. Jednoho dne však přijde bobr Oliver s neodolatelnou nabídkou: Co kdybychom ta naše nadání nějak opravili? Všichni obyvatelé Útulku nadšeně souhlasí - nic ale není tak, jak se na první pohled zdá, a odmítnuté pomocníky brzy čeká doslova boj o přežití.
Keywords: Beletrie pro děti; Příběhy, deníky