O chytrém Koblížkovi - Košek, Luděk (Bambook, 2011)
Příběh o neposlušném, ale chytrém Koblížkovi patří k nejoblíbenějším pohádkám vůbec. Děti především dobře pobaví, navíc se díky situacím, v nichž se tento hrdina ocitá, seznámí s různými charakterovými vlastnostmi, a to jak dobrými, tak špatnými. Malí čtenáři je snadno poznají prostřednictvím chování zvířecích hrdinů, s nimiž se Koblížek na své strastiplné cestě potkává. Každé zvířátko, ať už je to ježek, zajíc, vlk, medvěd, jezevec, divočák nebo liška, se ke Koblížkovi chová jinak a on se musí s mnohdy nebezpečnými situacemi vypořádat. Krásné obrázky jsou doplněny veselým textem, který je částečně zveršován, snadno se čte a některé básničky se děti mohou naučit nazpaměť.
Keywords: Pohádky