Ett Hav Av Sköldar (Tionde Boken Trollkarlens Ring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2021)
"En enastående ny fantasyserie. Morgan Rice har gjort det igen! Den här magiska sagan om trolldom påminner om det bästa från J.K. Rowling, George R.R. Martin, Rick Riordan, Christopher Paolini och J.R.R. Tolkien. Jag kunde inte lägga den ifrån mig!" - Allegra Skye, den bästsäljande författaren bakom SAVED I ETT HAV AV SKÖLDAR (TIONDE BOKEN AV TROLLKARLENS RING) föder Gwendolyn sitt och Thorgrins första barn, mitt bland kraftfulla omen. Sonen förändrar Gwendolyns och Thorgrins liv för alltid, liksom Ringens öde. Thor får i uppdrag att återuppbygga legionen. Han fördjupar sina kunskaper med Argons hjälp och får en ära större än vad han någonsin kunnat drömma om när han väljs in i Silvergardet och blir riddare. Innan han ger sig av från Ringen för att hitta sin mor, förbereder sig Thor inför sitt bröllop med Gwendolyn. Men oväntade händelser gör att saker inte går som planerat. Gwendolyn är tagen efter födelsen av sin son, det stundande avskedet av sin man, och sin mors död. Ringen samlas för en kunglig begravning, som sammanför de fjärmade systrarna Luanda och Gwendolyn i ett sista möte som får ödesdigra konsekvenser. Argons profetior ekar i hennes huvud, och Gwendolyn fruktar att Ringen är under hot, och tar sina planer att rädda sitt folk från katastrof ett steg längre. Erec får ett meddelande om sin fars sjukdom, och kallas hem till de södra öarna; Alistair följer honom på färden, och bröllopsplaner sätts i rörelse. Kendrick söker upp den mor han aldrig träffat och chockas över vad han finner. Conven återvänder till sin hemstad och inser att saker inte är som han väntat sig, vilket får honom att falla ännu djupare i sorg. Steffen hittar oväntat kärleken, medan Sandara överraskar Kendrick genom att vilja lämna Ringen för sitt hemland i Imperiet. Reece kan inte undgå att förälska sig i sin kusin, och när Tirus son får reda på det börjar de planera för ett stort förräderi. Det leder till missuppfattningar som slutar i tragedi, och ett krig riskerar att bryta ut mellan Ringen och de övre öarna, på grund av Reece brinnande passion. McCloud-sidan av högländerna är minst lika instabila, och ett inbördeskrig verkar vara nära förestående. Romulus i Imperiet upptäcker en ny typ av magi som potentiellt kan förstöra Skölden för gott. Han sluter ett avtal med den mörka sidan, och fylld av en kraft som inte ens Argon kan stoppa påbörjar Romulus sin resa mot att förstöra Ringen en gång för alla. Med ett sofistikerat världs- och karaktärsbygge, är ETT HAV AV SKÖLDAR en episk saga om vänner och älskare, rivaler och friare, riddare och drakar, intriger och politiska spel, uppväxt, krossade hjärtan, bedrägeri, ambition och svek. Det är en berättelse om ära och mod, hopp och öde och om trolldom. Det är en fantasyberättelse som tar oss till en värld vi sent kommer glömma, och som tilltalar dig, oavsett hur gammal du är eller vem du är. Den elfte boken i serien kommer publiceras snart. "Fångade min uppmärksamhet från början och släppte sedan aldrig taget... den här berättelsen är ett fantastiskt äventyr med bra tempo och action från första sidan. Det finns inte en tråkig stund." - Paranormal Romance Guild (om Omvänd) "Fullpackat med action, romantik, äventyr och spänning. Skaffa ett exemplar och bli förälskad igen." -Vampirebooksite.com (om Omvänd) "Bra handling, och det är precis den här typen av bok som du kommer få svårt att lägga ifrån dig. Slutet var en cliffhanger så spektakulär att du omedelbart kommer att vilja köpa nästa bok, för att få reda på hur det gick." --The Dallas Examiner (om Älskad)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy