Poradenství pro pozůstalé Principy, proces, metody, 2., aktualizované a doplněné vydání - Špatenková, Naděžda (Grada, 2012)
Co říci někomu, kdo právě ztratil milovaného člověka? Jak poradit matce, které zemřelo dítě? Jakou podporu poskytnout lidem, kteří při tragickém neštěstí přišli o někoho ze svých blízkých? Fráze plné planých útěch mohou spíš uškodit než pomoci. Jak ale opravdu pozůstalým podat pomocnou ruku? Právě takovými otázkami se zabývá druhé vydání této publikace. Autorka čtenářům předkládá informace o tom, co vlastně zármutek obnáší a jak zpravidla truchlení probíhá, ale také se do hloubky zabývá úlohou poradce v této obtížné životní situaci. Jakkoli je kniha určena především psychologům či psychoterapeutům, přináší důležité informace i pro laiky, kteří by chtěli truchlícímu pomoci.
Keywords: Psychologie odborná