Dobrou noc z Paříže - Jane, Healey (Ikar, 2024)
Paříž, 1939. Hollywoodská herečka Drue Leytonová je šťastně vdaná za Francouze Jacquese Tartiera. Když však jejího muže vyšlou do Bretaně coby spojku britské armády, ocitá se mladá žena opuštěná a ztrápená v cizím městě. Na svou slávu a kariéru teď nedosáhne, proto přijímá příležitost, která její život změní už navždy. Spřátelí se s ostřílenou válečnou novinářkou Dorothy Thompsonovou a na popud politického agenta Jeana Fraysse se zapojí do rozhlasového vysílání do Spojených států. Cílem je vyburcovat Ameriku z apatie a v době, kdy jsou nacisté na postupu, prosadit odboj a pomoc ze strany USA. Drue a Jean se však stanou podezřelými a sám Hitler jim pošle jasný vzkaz: až bude Francie dobyta, bude Drue popravena.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány