Zdravotní nauka 2. díl Učebnice pro obor sociální činnost - Nováková, Iva (Grada, 2011)
Učebnice je určena žákům středních odborných škol oboru sociální péče i pracovníkům, kteří začínají se sociální prací v praxi. Druhý díl zpracovává problematiku zdraví a nemoci, podává jejich definici, vedle determinant zdravé, životního stylu a prevence nemocí popisuje i vybrané skupiny nemocí a zdravotních postižení. Jsou zde zařazeny modelové případy z praktického žiota, které mohou přiblížit situaci nemocného s konkrétní diagnózou. Kapitoly jsou doplněny kontrolními otázkami a souhrnem pojmů k zapamatování. Cílem učebnice je podat problematiku zdraví a nemoci takovým způsobem, aby žáci ve své budoucí praxi byli schopni správně pečovat o klienty s různými druhy onemocnění, dokázali rozeznat jejich rizika a svou činností jim předcházet.
Keywords: Ostatní lékařské obory