Steam - Scum, Green (Volvox Globator, 2020)
STEAM je steampunkový příběh z viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina se jmenuje Štern. Je šlechtic. Zvládá věci, které se obyčejným lidem mohou jevit jako nadpřirozené. Štern je vězněn. Se svým uvězněním je smířen, protože ho bere jako trest. Když se dozví, že mu nepřátelé unesli dceru, uteče z vězení. Má jediný cíl - najít ji a pomstít se. V příběhu se objevují nadpřirozené bytosti - lycanti, zombie, ghůlové apod. Velká část děje je spojena s železnicí. Parní lokomotivy apod. Láska, zrada, pomsta, souboj, napětí a nadpřirozeno. A do toho parní stroje a technické vynálezy, připomínající Švankmajerovy mechanické strojky z filmu Tajemný hrad v Karpatech. Přesně z těchto "ingrediencí" je tento dobrodružný steampunkový příběh složen.
Keywords: Sci-fi, fantasy