Zdravotní nauka 1. díl Učebnice pro obor sociální činnost - Nováková, Iva (Grada, 2011)
Učebnice je určena především pro žáky středních odborných škol se zaměřením na problematiku sociální péče. V textu prvního dílu je zpracován přehled základních znalostí ze somatologie - seznamuje se základy anatomie a fyziologie lidského těla. Předkládaný text nabízí možnost zvládnout požadované minimum učiva, každá kapitola má shodnou strukturu, kterou tvoří cíle kapitoly, osnova, vlastní studijní text a praktická část. Ta obsahuje otázky, úkoly a cvičení pomáhající upevnit a doplnit získané poznatky a informace.
Keywords: Ostatní lékařské obory