Idealny dzielnica (Thriller psychologiczny o Jessie Hunt - Tom 2) - Blake, Pierce (Lukeman Literary, 2021)
W IDEALNYM DZIELNICA (tom nr 2) 29-letnia Jessie Hunt, debiutantka zajmująca się profilowaniem kryminalnym, zbiera fragmenty swojego życia w rozsypce i opuszcza przedmieścia, aby rozpocząć nowe życie w centrum Los Angeles. Kiedy zamordowana zostaje zamożna osoba z towarzystwa, Jessie, przydzielona do sprawy, wraca do świata idealnych jak na obrazkach przedmieść, polując na obłąkanego zabójcę pośród fałszywych fasad normalności i socjopatycznych kobiet. Jessie, znów kwitnąca w centrum Los Angeles, jest pewna, że ma już za sobą swój podmiejski koszmar. Jest gotowa zostawić za sobą nieudane małżeństwo i dostaje pracę w miejscowym wydziale policji, odraczając przyjęcie do Akademii FBI. Dostaje przypisana do nieskomplikowanego morderstwa w bogatej dzielnicy, co jest prostą sprawą na początek jej kariery. Jednak jej szefowie nie mają pojęcia, że w tej sprawie jest więcej, niż ktokolwiek podejrzewał. Nic nie może jej przygotować na pierwszą sprawę, która zmusi ją do zbadania umysłów bogatych par z przedmieść, co do których była przekonana, że zostawiła je już za sobą. Jessie zdaje sobie sprawę, że za ich dopracowanymi zdjęciami rodzinnymi i wypielęgnowanymi żywopłotami doskonałość nie jest tym, czym się wydaje. IDEALNY DZIELNICA to dynamiczny thriller psychologiczny z niezapomnianymi postaciami i napięciem, które przyprawi każdego o przyspieszone bicie serca. Jest to druga książka z nowej porywającej serii, która sprawi, że będziesz przewracać strony do późnej nocy. Tom nr 3 z serii o Jessie Hunt - IDEALNY DOM - jest już dostępny!
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky