Zwabiona (Seria kryminałów o Riley Paige - Cz. 4) - Blake, Pierce (Lukeman Literary, 2020)
"Arcydzieło kryminału i tajemnicy! Autor wykonał świetną robotę, powołując do życia postacie z tak dobrze opisanym życiem wewnętrznym, że czujemy się, jakbyśmy wchodzili w ich umysły, podążamy za ich obawami i kibicujemy ich sukcesom. Błyskotliwa fabuła dostarcza czytelnikom rozrywki przez całą książkę. Ta pełna zwrotów akcji historia nie pozwoli ci zasnąć do końca ostatniej strony". - Recenzje książek i filmów, Roberto Mattos (o powieści "Zaginiona") ZWABIONA to tom 4 bestsellerowej serii kryminałów o Riley Paige, która zaczyna się od bestsellera ZAGINIONA (tom 1) - dostępnego do pobrania za darmo, z ponad 500 pięciogwiazdkowymi recenzjami! Na odcinku autostrady w Delaware przecinającej pustkowie pojawiają się martwe kobiety. Niektóre z nich pozostają zaginione przez niewytłumaczalnie długi czas, podczas gdy inne znajdowane są martwe, a ich ciała wystawione na widok publiczny w dziwny i tajemniczy sposób. Po wykryciu schematu, dla FBI staje się jasne, że padły ofiarami pokręconego seryjnego mordercy, który wabi kobiety w przebiegły sposób i który nigdy nie przestanie zabijać. W desperackiej chęci rozwikłania sprawy FBI wzywa agentkę specjalną Riley Paige, aby się tym zajęła. Ale błyskotliwa Riley, która wciąż nie może poradzić sobie z przeszłością, wreszcie znalazła spokój w swoim życiu rodzinnym i jest zdeterminowana, by pomóc córce April stanąć na nogi. Jednak kiedy morderstwa stają się zbyt niepokojące, zbyt palące - i kiedy gdy błaga ją jej były partner Bill - Riley w końcu zdaje sobie sprawę, że nie może odmówić. Polowanie Riley prowadzi ją w głąb niepokojącego świata autostopowiczów, włóczęgów i kobiet, o które nikt nie dba. Kiedy odkrywa, że kilka kobiet jest utrzymywanych przy życiu i że jest jeszcze czas, aby je uratować, uświadamia sobie, że nie cofnie się przed niczym. Obsesyjnie zajmuje się sprawą i doprowadza siebie na skraj przepaści. Riley dostrzega, że jej własne życie się rozpada, a jej delikatna psychika ledwo wytrzymuje to obciążenie. W trakcie szalonego wyścigu z czasem będzie musiała zanurzyć się głęboko w umysł zabójcy, aby ocalić te kobiety i uratować siebie przed upadkiem. ZWABIONA, mroczny thriller psychologiczny z napięciem powodującym przyspieszone bicie serca, to czwarty tom nowej, porywającej serii z nową ukochaną bohaterką, która sprawi, że będziesz czytać do późnej nocy. Tom 5 serii o Riley Paige będzie dostępny już wkrótce.
Keywords: Krimi, detektivky