Francouzský manžel - Klára, Janečková (Ikar, 2021)
Kamila Oliverová je známá autorka knih o záhadách a krásná žena. Albert Gabriel je synem přísného vojáka, který doma vládne tvrdou rukou. Albert Gabriel tak žije i přes mnohočetná nadání ve strachu a poslušnosti, což zanechá stopu na jeho osobnosti. Jako dospělý muž je bohatý a úspěšný, ale i nestálý; miluje a vzápětí nenávidí, navíc se často uchyluje k agresi. Svým chováním od sebe odežene obě manželky a zůstává sám ve srubu v lesích. Kamila se zrovna dostává z bolestivé ztráty partnera a utápí se v žalu i alkoholu a polyká prášky na uklidnění, když ji osloví mladá Běloruska pátrající po své kamarádce. Kamila, milovnice tajemna, souhlasí s tím, že jí pomůže. Její úkol však nebude lehký; musí se sblížit s podivínským starším Francouzem, získat si ho a zjistit, kam se poděla jeho předchozí žena, po níž jako by se slehla zem. Jenže když šarmantního Alberta Gabriela potká, její plány ztroskotají a ona se bezhlavě zamiluje. Začíná pohádka, která ale dost možná skončí svatbou. Jak jejich vztah postupuje, Albert Gabriel začíná být hrubý a žárlivý, navíc se kolem domu začnou dít podivné věci. Měla Běloruska pravdu? Mohl se Albert Gabriel přece jen své poslední ženy zbavit? Je něco v jejím vztahu skutečně špatně, nebo ji šálí mysl omámená léky? A co by se stalo, kdyby se pokusila od manžela utéct stejně jako jeho předchozí ženy?
Keywords: Společenské romány