O šalbě svobody a filosofie - Brouk, Bohuslav (Volvox Globator, 2011)
Publikace zahrne část dosud nepublikovaného spisu Bohuslava Brouka, na němž autor, významný představitel kulturního života třicátých a čtyricátých let, pracoval v letech 1954-1958 a který zamýšlel předložit jako habilitační práci. V textu se zabývá svým svébytným a provokativním způsobem navýsost aktuálním tématům svobody, filosofie a demokracie. Realizováním publikace by došlo k završení editace Broukova díla - předkládaný rukopis tvoří poslední dosud nalezený a nepublikovaný autorův text.
Keywords: Psychologie a pedagogika