Základy praktické terminologie pro sestry Příručka pro výuku a praxi - Vondráček, Lubomír (Grada, 2011)
Jednotná terminologie je základním předpokladem komunikace a bezproblémového kontaktu všech pracovníků poskytujících péči. Terminologická příručka pro výuku a praxi přináší sjednocení hlavních pojmů používaných v péči o nemocného v šíři, kterou sestry v praxi ocení. Neméně důležitý je také způsob záznamů do ošetřovatelské dokumentace a využití odborné terminologie při edukaci pacienta a jeho doprovodu.
Keywords: Psychologie a komunikace