Poruchy metabolizmu vody a elektrolytů s klinickými případy - Schück, Otto (Grada, 2013)
Deset let po vydání úspěšné publikace zpracovávající problematiku metabolizmu vody a elektrolytového hospodářství přichází autor - jeden z našich nejznámějších nefrologů - se zcela novou publikací na toto životně důležité medicínské téma.Publikace je zcela moderně pojata, pojednává o typických poruchách vodního, elektrolytového a acidobazického metabolizmu, které je nutno řešit v každodenní klinické praxi. Je uveden rozbor a řešení každého případu, diagnostické a léčebné možnosti a připojena je pak i nezbytná teorie, potřebná pro pochopení postupu. Knihu ocení internisti, lékaři ARO, nefrologové, intenzivisti a samozřejmě medici.
Keywords: Interna; Metabolizmus, imunita; Nefrologie