Lékař a právo Praktická příručka pro lékaře a zdravotníky - Mach, Jan (Grada, 2010)
Kniha "Lékař a právoo" není teoretickým právnickým dílem, ale příručkou obsahující věcné praktické údaje, které by měl znát každý lékař i jiný samostatně pracující zdravotník. Obsahuje informace o právních aspektech lékařského a zdravotnického povolání, se kterými se lékaři a zdravotníci setkávají. Kromě informací obsahuje kniha cenné a praktické rady, jak se vyvarovat právních problémů, ale i jak si počínat, pokud se lékař nebo zdravotník ocitne v situaci, kterou je nutno řešit právními prostředky.
Keywords: Právo; Soudní, posudkové lékařství; Jazyky, komunikace, etika