Základy srdeční elektrofyziologie a katétrových ablací - Eisenberger, Martin (Grada, 2012)
Předkládaná publikace vysvětluje základy srdeční elektrofyziologie od vybavení elektrofyziologické laboratoře přes mechanizmy jednotlivých arytmií, principy jejich vyšetřování až po jejich léčbu katétrovou ablací. Kniha popisuje všechny běžné supraventrikulární a komorové tachykardie, se kterými je možné se setkat v klinické praxi. Kniha je doplněna velkým množstvím schematických obrázků, reálných EKG křivek a skiaskopických snímků.Tato didaktická a praktická publikace je určena nejen pro začínající elektrofyziology, ale nahlédnout do ní budou moci studenti medicíny, lékaři v přípravě na kardiologickou atestaci a ostatní kardiologové, internisté, technici na elektrofyziologických sálech a zdravotní sestry z arytmologických jednotek. Podobná publikace dosud u nás nebyla vydaná.
Keywords: Kardiologie, angiologie