Davidův dům - Lambert, Michael (Volvox Globator, 2018)
Za deštivého podvečera se v Bruselu seznámí Martial, který vede ateliér malby na Akademii, se zoufalou mladou ženou a pomůže jí znovu nalézt radost z žití. Že by počátek milostného příběhu? Ne, Martial má z lásky strach. Připouští pouze slast a přátelství. A mladá žena žije v komplikovaném vztahu se starým fanfarónem, přistěhovalcem z Arménie, jenž si hraje na Toulouse Lautreca. K tomu má Martial neustále v patách stín svého poněkud zvláštního bratra. Pohne s jeho životem, když mu do něj vstoupí další osoby, jež mu předloží své osudy a ukážou mu tak přes své osobní starosti jasněji jeho vlastní nitro? Lambertův román je tak svým způsobem úvahou o smyslu života dnes tak módních "singles".
Keywords: Světová současná beletrie