Spořit nebo investovat? - Janda, Josef (Grada, 2011)
Kniha "Spořit nebo investovat?" je vhodná pro všechny, kteří se chtějí zorientovat v nabídce spořicích a investičních produktů a sestavit si vlastní finanční portfolio bez pomoci finančních poradců. Ve čtivé podobě jsou popsány informace o běžně dostupných spořicích a investičních produktech, které si můžete sjednat na pobočkách bank, družstevních záložen nebo pojišťoven. Ty jsou navíc doplněny řadou ilustrativních příkladů. Čtenář se tak dozví, kdy je lepší "pouze" spořit a kdy naopak investovat. Nechybí názorné ukázky a popsání silných a slabých stránek jednotlivých finančních produktů. Kniha by měla sloužit každému, kdo potřebuje základní výklad k jednotlivým finančním produktům a souvislostem mezi nimi. Po přečtení získáte hlubší pohled do osobních a rodinných financí. Kniha je skvělým výukovým materiálem pro širokou čtenářskou obec.
Keywords: Osobní a rodinné finance