Batika Malování voskem - Hošková, Helena (Grada, 2012)
Kniha nabízí zcela ojedinělý a neotřelý pohled do tajů voskové batiky a představí zájemcům nádhernou techniku zdobení voskem. Součástí knihy je stručné seznámení s historií a hlubokou symbolikou vzorů, doplněné autentickými fotografiemi, představení originálních materiálů a vzorů používaných při tvorbě původní Javánské batiky, rady, jak tyto materiály nahradit v našich podmínkách a podrobné pracovní postupy s množstvím postupových fotografií. V knize je i "odtajněnoo" několik dosud nezveřejněných postupů a triků, kterých autorka využívá ve vlastní tvorbě.
Keywords: Výtvarné techniky