Skládané hvězdy na okna - Šilarová, Jana (Grada, 2010)
Výtvarná technika popsaná v knize je zaměřena na práci s průsvitným pergamenovým papírem. Dává nám možnost vstoupit do hry světla a stínů, barevnost papírů přináší do interiéru silné umocnění jasu a radosti. Při práci s jemným papírem zdokonalujeme svůj smysl pro přesnost, jemnost a trpělivost a zároveň postupně získáváme zručnost pro složitější a náročnější sklady. Každá hvězda je jasnou vyváženou formou, která působí nejen při skládání a tvoření pravidelného tvaru, ale především ve výsledku svou zřetelnou krásou.
Keywords: Výtvarné techniky