Ploty a živé ploty konstrukce, materiály, údržba - Pšenička, František (Grada, 2011)
Základním účelem plotu je vymezení pozemku a zajištění jeho ochrany a reprezentace. Publikace se proto zaměřuje na předvedení různých typů oplocení a podává jejich základní charakteristiku. Věnuje se jak tradičním, tak moderním konstrukcím, které umožňují snadné tvarové a výškové řešení sestavy plotů. Velká pozornost je věnována rovněž problematice živých plotů, jejich zakládání, přípravě půdy, výběru vhodných druhů dřevin a následné údržbě živého plotu. V závěrečné části pak najdete řadu konkrétních studií i realizací.
Keywords: Hobby