100 tradičních stavebních detailů - ochrana proti vodě - Solař, Jaroslav (Grada, 2011)
Kniha přináší výběr 100 tradičních, léty prověřených detailů týkajících se problematiky dodatečného odvlhčování zdiva, uváděných v odborných publikacích zejména na konci 19. a v první polovině 20. století. Každý jednotlivý detail je doplněn komentářem, v jehož závěru je pojednáno o možnosti jeho uplatnění v současnosti a stanovení podmínek použitelnosti detailu. 40 detailů se týká vzduchových mezer na stěnách a podlaze, 40 detailů se věnuje tématice anglických dvorků a 20 se zabývá izolačními vrstvami z různých materiálů (jíl, bitumeny, nenasákavé vrstvy).Publikace je určena projektantům, památkářům, architektům, studentům a dalším čtenářům se zájmem o tradiční stavitelství a osvědčené stavební postupy.
Keywords: Stavebnictví