Odborné kreslení pro SPŠ stavební - Sýkora, Jaroslav (Grada, 2011)
Tato učebnice je studijním podkladem a předlohou pro výuku odborného kreslení na středních průmyslových školách stavebních. Seznamuje studenty se základy grafického vyjadřování, uplatňovaného v oborech architektura a stavitelství, s pomocnými kreslířskými konstrukcemi, s hlavními způsoby zobrazování těles, staveb, jejich souborů a okolí a také se způsoby a technikou podání jejich stínů a barev. Na rozdíl od výuky kreslení na uměleckých školách je zde kladen důraz na konstrukční podstatu zobrazovaných objektů a na přesnější a věcnější vyjádření reality. Obsah knihy je ovlivněn učebními osnovami a její rozsah množstvím hodin ve výukovém roce.
Keywords: Učebnice