Poznáváme homeopatii Jak šetrně léčit psy a kočky - Švaříčková, Michaela (Grada, 2011)
Jste hrdým majitelem pejska nebo kočičky? Pokud ano, jistě chcete pro vašeho chlupatého člena rodiny tu nejlepší péči. Kniha je reakcí na stále se zvyšující zájem chovatelské veřejnosti o homeopatickou léčbu. Dvojice veterinářů proto přichází s jednoduchými a praktickými postupy a možnostmi, jak vašim mazlíčkům pomoci v nejrůznějších situacích, které mohou nastat. Přinášejí přehled nejčastějších onemocnění (nechutenství, špatný příjem potravy, hubnutí, odčervení, průjmová onemocnění apod.) a úrazů (pohmoždění, otevřené rány, poranění vazivového aparátu, poranění kostí apod.). Nezapomněli ani na kapitolu o cestování s psem a kočkou. Ukazují, jak by měla být vybavena domácí lékárnička.
Keywords: Chovatelství; Veterinární lékařství