Kinesiotaping pro sportovce Sportujeme bez bolesti - Doležalová, Radka (Grada, 2011)
Kniha je praktickým pomocníkem pro všechny sportovce, trenéry i fyzioterapeuty, kteří se často setkávají s úrazy a řeší jejich následky. Metoda lepení barevných pásek na kůži přináší nečekaně výborné výsledky. Touto neinvazivní metodou, přiložením tapu, ovlivňujeme svalové napětí (tonus) v postiženém místě, a tak dochází k redukci bolesti, zapojení správného pohybového stereotypu a zmírnění tlaku na postižený segment. Výhodou knihy jsou ukázky fotografií jednotlivých tahů lepení tapu na konkrétní pacienty s popsanou diagnózou a uvedení principů účinku. Autoři jsou fyzioterapeuti a trenéři s praktickou zkušeností využívání kinesiotapingu u nás i v zahraničí a patří mezi "průkopníkyy" této metody ve sportu v ČR.
Keywords: Fitness a kondice; Trénink