Malujeme voskem enkaustickou žehličkou - Kielbusová, Marie (Grada, 2011)
Publikace Malujeme voskem edice Šikovné ruce představuje základy nevšední techniky ve výtvarném světě známé pod pojmem enkaustika. Překrásné obrázky, od abstraktních až po realistické, si velmi snadno namalujeme za pomoci enkaustické žehličky určené k nahřívání, rozpouštění, ztekucování a přenášení barevných voskovek na podklad. Voskovky se velmi lehce roztírají a odhrnují z hladkého leštěného povrchu křídového papíru. Výhodou této výtvarné techniky je, že po zvládnutí několika základních znalostí a dovedností, dosahujeme velmi rychle zajímavého výsledku.
Keywords: Výtvarné techniky