Tesařství Tradice z pohledu dneška - Müller, Pavel (Grada, 1996)
"Do prací tesařských patří: stavba plotu, lešení, srubových, hrázděných, bedněných stěn, zřizování stropů, dřevěných schodů, kladení podlah, vazba krovů, vrat apod." píše se v úvodu knihy, která poprvé vyšla před více než 100 lety. Původně učebnice tesařství dnes přibližuje postupy starých mistrů a stavitelů.
Keywords: Stavebnictví; Učebnice