Hašiš a jasnozřivost - Meyrink, Gustav (Volvox Globator, 2001)
Útlý svazek obsahuje na necelých šedesáti stranách formátu A6 devět krátkých textů Gustava Meyrinka, jednoho z představitelů magického realismu. Ve výboru vydavatelství Volvox Globator se mísí texty magické a realistické, u kterých je otázka, nakolik je lze považovat za autobiografické. Tyto krátké povídky se vztahují, byť někdy jen okrajově, k Praze. Meyrink je napsal na sklonku života.
Keywords: Světová klasika