100 osvědčených stavebních detailů - klempířství a pokrývačství - Šefců, Ondřej (Grada, 2012)
V pořadí čtvrtá publikace ediční řady 100 osvědčených stavebních detailů se věnuje dnes už téměř zapomenutým řemeslům klempířství a pokrývačství. Autoři ke svým komentářům použili obrázky z knih 19. a 20. století, ale prostor dostaly i novodobé materiály. Čtenář se zde seznámí se základními tvary střech, klempířským a pokrývačským nářadím, jednotlivými druhy krytin, s okapy a veškerými doplňky pro jejich osazení, vikýři, střešními hřebeny a nárožími. Veškeré detaily jsou doplněny krátkým zasvěceným komentářem, případně popisem postupu při provádění konkrétního detailu. Kniha poskytuje základní informace všem zájemcům o tato řemesla a své si zde najdou nejen laici, ale i učni a zkušení praktici.
Keywords: Stavebnictví