Academic English - Akademická angličtina Průvodce anglickým jazykem pro studenty, akademiky a vědce - Štěpánek, Libor (Grada, 2011)
Na trhu ojedinělá publikace přináší komplexní přehled základních dovedností "akademické angličtinyy" čtenářům, kteří se pohybují v prostředí světa vysokého školství i vědy a kteří se musí samostatně vzdělávat v anglickém jazyce. Kniha přístupnou formou představuje zvláštnosti akademického jazyka od slovní zásoby, mluvnice přes čtení, poslech až po mluvení a písemný projev. Vysvětluje též podstatu základních jazykových i měkkých dovedností, na jejichž kvalitě často závisí úspěch v daném oboru. Každá z kapitol nejprve česky seznamuje se specifiky dovedností v rámci akademického a vědeckého prostředí spolu s jejich odlišnostmi od českého jazyka a na tuto část navazuje mnoho zajímavých cvičení a aktivit v angličtině, které odpovídají úrovni B2 a C1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Česko-anglická publikace poslouží zejména akademikům, vědcům a studentům VŠ jako průvodce a praktický manuál k základní orientaci v anglickém jazyce v prostředí vysokého školství a vědy.
Keywords: Angličtina; Pedagogika