Pracujeme se dřevem Základní příručka - Patřičný, Martin (Grada, 2010)
V upraveném vydání úspěšné knihy se čtenáři dozví jaké jsou základní druhy dřeva, jak postupovat při jeho ručním opracování, jak dřevo reaguje na změnu prostředí, jaké povrchové úpravy se používaly dříve a nyní, jaké si zvolit pracovní nástroje. Nechybí postřehy z praxe včetně odpovědí na nejčastější otázky spojené se dřevem. Autor knihy se řemeslu vyučil u svého strýce řezbáře a soustružníka. Od roku 1988 se plně věnuje výtvarné práci se dřevem, uspořádal přes sto diskusních "Dřevěných večerů". Je spoluautorem 26. dílného televizního dokumentu Kus dřeva ze stromu, kde shrnuje své zkušenosti s opracováním dřeva.
Keywords: Stavebnictví