Praktické postupy v anestezii - Jindrová, Barbora (Grada, 2011)
Obsahem knihy jsou stručné a přehledné anesteziologické postupy u základních chirurgických výkonů. Druhou skupinu pak tvoří praktické postupy pro vybrané situace z anesteziologické praxe. Didaktická a praktická forma publikace nabízí celkem 67 praktických postupů, které jsou doporučeny na 1. LF UK jako odborné standardy. V současné době není na trhu žádná kniha stručně a přehledně shrnující základní anesteziologické postupy.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency; Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Interna