Patologie 2., doplněné vydání - Mačák, Jirka (Grada, 2012)
Druhé upravené vydání úspěšné odborné učebnice je určeno studentům magisterského a bakalářského studia na lékařských fakultách. Rozsah se řídí současnými osnovami výuky patologie tohoto typu studia. Je zvláště vhodná pro studenty oboru ošetřovatelství a zubního lékařství. Předkládané texty s obrazovou dokumentací mohou sloužit studentům především v získávání přehledu o jednotlivých patologických lézích, rychlé orientaci v názvosloví a k opakování. S určitým omezením mohou text využít i žáci pomaturitního studia. Probíraná látka nepostihuje (a svým rozsahem ani nemůže postihnout) celou problematiku oboru. Jejím úkolem je seznámit studenty se základními pojmy obecné patologie, novějšími vyšetřovacími metodami, novým zařazením patologických procesů, současnými klasifikacemi a nejdůležitějšími nozologickými jednotkami speciální patologie.
Keywords: Teoretické obory