S kocourem Vavřincem od jara do zimy - Lhotová, Dagmar (Volvox Globator, 2013)
Oblíbení komiksoví hrdinové - kocour Vavřinec, detektiv - sportovec, rozmazlená psí holčička Otylka, nerudný kozel Spytihněv a prasátko Mojmír, básník a snílek - jsou známí z pěti knih, několika divadelních a televizních inscenací, videa i gramofonových nahrávek. Dnes však málokdo ví, že se tato čtveřice prvně objevila na stránkách časopisu Mateřídouška už 1. ledna 1967 a vycházela v něm plných deset let. Jeho autori Dagmar Lhotová, Z. K. Slabý a ilustrátorka Věra Faltová navázali na ladovsko-sekorovskou tradici ryze českého kresleného seriálu, jaký v té době neměl obdoby. Kniha S kocourem Vavřincem od jara do zimy poprvé v této podobě představí veselé i dobrodružné příhody této čtveřice, jak vycházely v Mateřídoušce, v úplnosti a bude tak zajímavým protějškem Velké knihy kocoura Vavřince, která vyšla v roce 2006.
Keywords: Komiksy