Zubní lékařství Propedeutika - Mazánek, Jiří (Grada, 2014)
Rozsáhlá publikace neobsahuje pouze údaje o "propedeutice" v užším slova smyslu, ale nezbytné informace a návody o stomatologickém vyšetřování, ošetřování a léčebných postupech a o přístupu k nemocnému. V jednotlivých kapitolách jsou zpracovány základní požadavky pro teoretickou i praktickou výuku základních stomatologických specializací. Učební texty doplňují i kapitoly z oboru fotonické medicíny, managementu privátní praxe, v přehledu je zpracována zdravotnická legislativa a vedení dokumentace.Kniha je bohatě dokumentována názornými obrázky (cca 630 původních obrázků, fotografií a grafů, z toho 28 stran barevné přílohy), které jsou užitečné z didaktického hlediska. Bohatě a názorně ilustrovaná kniha je určena studentům stomatologie a začínajícím stomatologům, je ale nezbytná i pro jejich učitele a školitele.Autor, náš přední odborník, do publikace shrnul jak své celoživotní zkušenosti, tak zkušenosti špičkového pracoviště, které po mnoho let vedl.
Keywords: Stomatologie; Zubní hygienista