Vyšetřovací metody v imunologii 2., přepracované a doplněné vydání - Bartůňková, Jiřina (Grada, 2011)
Druhé, zcela přepracované a doplněné vydání úspěšné učebnice, která je koncipována jako stručná příručka pro studenty a klinické i laboratorní pracovníky zabývající se imunologií, obsahuje základní informace o funkci imunitního systému a jeho poruchách, popisuje indikace k vyšetření, laboratorní metody i interpretace patologických výsledků.Jedná se o základní učebnici v oboru pro studenty VOŠ, bakalářského a magisterského studia oboru zdravotní laborant. Publikace je dále určena lékařům a přírodovědcům vzdělávajícím se v problematice klinické a laboratorní imunologie, postgraduálním studentům v biomedicíně přicházejícím do styku s laboratorními metodami, biochemikům, mikrobiologům, farmakologům, ale i klinickým lékařům jiných odborností.
Keywords: Metabolizmus, imunita; Laborant; Teoretické obory