Tulačka, Vězeňkyně, Princezna (Koruny A Slávy--Kniha Druhá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
"Morgan Rice přišla s něčím, co se zdá být příslibem další brilantní série, která nás zavede do fantasy plné odvahy, cti, udatnosti, magie a víry ve vlastní osud. Morgan dokázala vytvořit silné postavy, které nás přimějí je obdivovat na každé stránce... Doporučuji do knihovny každého čtenáře, který miluje dobře napsanou fantasy literaturu." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (komentář k Vzestup draků) TULAČKA, VĚZEŇKYNĚ, PRINCEZNA je druhá kniha ze série bestsellerů epické fantasy ságy KORUNY A SLÁVY od Morgan Rice, která začíná knihou OTROKYNĚ, BOJOVNICE, KRÁLOVNA. Sedmnáctiletá Ceres je krásná chudá dívka žijící v imperiálním městě jménem Delos. Královským výnosem je nucena bojovat v Aréně, brutálním kolbišti, kde se střetávají válečníci ze všech koutů světa v bojích na život a na smrt. Proti zuřivým soupeřům má jen malou šanci na přežití. Jedinou její šancí je tak chopit se své vnitřní síly a jednou provždy přestat být otrokyní a stát se bojovnicí. Osmnáctiletý princ Thanos se probouzí na ostrově jménem Haylon a zjišťuje, že ho do zad bodli jeho vlastní lidé. Nechali ho napospas smrti na pláži nasáklé krví. V zajetí rebelů si musí zasloužit svobodu a svůj život. Zjistit, kdo stojí za pokusem o jeho vraždu a pomstít se. Mezi Ceres a Thanem leží celý širý svět a přesto se stále milují. Imperiální dvůr je ale plný lží, podvodů a dvojakosti, stejně jako žárlivých královských, kteří splétají složité intriky, kvůli kterým si oba myslí, že ten druhý je mrtvý. Rozhodnutí, jež provedou, budou určovat osud toho druhého. Přežije Ceres v Aréně a stane se bojovnicí, kterou se má stát? Uzdraví se Thanos a odhalí tajemství, která před ním ostatní skrývají? Podaří se jim se přes všechna protivenství k sobě vrátit? TULAČKA, VĚZEŇKYNĚ, PRINCEZNA vypráví epický příběh tragické lásky, pomsty, zrady, ambicí a předurčení. Kniha plná nezapomenutelných postav a dech beroucí akce nás přenese do světa, na který nikdy nezapomeneme, a přiměje nás znovu a znovu se zamilovávat do fantasy. "Akcí nabitá fantasy, která jistě potěší fanoušky předchozích knih od Morgan Rice stejně jako fanoušky děl jako je série ODKAZ DRAČÍCH JEZDCŮ od Christophera Paoliniho.... Fanoušci fikce pro mladé budou toto poslední dílo Riceové hltat a pak škemrat o přídavek." --The Wanderer, A Literary Journal (komentář k Vzestup draků) Kniha třetí ze série Koruny a slávy vyjde již brzy!
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy