Nacht van de Dapperen (Koningen en Tovenaars-Boek 6) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
"Een fantasy vol actie, die ongetwijfeld fans van Morgan Rice's voorgaande novels zal bekoren, evenals fans van werken zoals THE INHERITANCE CYCLE van Christopher Paolini... Fans van Young Adult fictie zullen dit meest recente werk van Rice verslinden en smeken om meer." --The Wanderer, A Literary Journal (over De Opkomst van de Draken) De #1 Bestverkopende serie, met meer dan 400 vijfsterren reviews op Amazon! NACHT VAN DE DAPPEREN is boek #6-en het laatste deel-van Morgan Rice' bestverkopende epische fantasy serie KONINGEN EN TOVENAARS (dat begint met DE OPKOMST VAN DE DRAKEN, een gratis download)! In NACHT VAN DE DAPPEREN moet Kyra een weg uit Marda zien te vinden en naar Escalon terugkeren met de Staf van Waarheid. Als het haar lukt, dan wacht haar de meest epische strijd van haar leven; ze zal het moeten opnemen tegen Ra's legers, een natie van trollen en een zwerm draken. Als haar krachten en het wapen sterk genoeg zijn, dan wacht haar moeder op haar om de geheimen van haar lotsbestemming te onthullen. Duncan moet voor eens en altijd Ra's legers zien te verslaan. Maar terwijl hij de belangrijkste strijd van zijn leven uitvecht, die leidt tot een hoogtepunt in de Duivelskloof, heeft hij geen idee van de duistere bedriegerij die Ra voor hem in petto heeft. In de Baai des Doods moeten Merk en Koning Tarnis' dochter hun krachten bundelen met Alec en de krijgers van de verloren eilanden, zodat ze het samen tegen de draken kunnen opnemen. Ze moeten Duncan vinden en zich verenigen om Escalon te redden, maar wanneer Vesuvius weer opduikt zijn ze niet voorbereid op zijn verraad. In de epische finale van Koningen en Tovenaars leiden de meest dramatische gevechten, wapens en tovenarij naar een adembenemend, onverwacht einde, gevuld met zowel hartverscheurende tragedies als inspirerende wedergeboortes. NACHT VAN DE DAPPEREN is een meeslepend verhaal over ridders en krijgers, koningen en heren, over eer en moed, over magie, het lot, monsters en draken. Het is een verhaal over liefde en gebroken harten, over misleiding, ambitie en verraad. Het is fantasy op zijn best, en nodigt ons uit in een wereld die ons altijd bij zal blijven en alle leeftijden zal aanspreken. "Als je dacht dat er geen reden meer was om te leven na het einde van DE TOVENAARSRING serie, dan had je het mis. Met DE OPKOMST VAN DE DRAKEN komt Morgan Rice wederom met wat een briljante nieuwe serie belooft te zijn. We worden verzwolgen door een fantasie over trollen en draken, moed, eer, magie en geloof in je lotsbestemming. Morgan is er weer in geslaagd om sterke personages neer te zetten, voor wie we op elke pagina juichen... Aanbevolen voor de permanente bibliotheek van iedereen die houdt van een goed geschreven fantasy novel." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (over De Opkomst van de Draken)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy