Panský dům 6: Shledání - Anne, Jacobsová (Ikar, 2023)
Augsburg 1939. Rodinu Melzerových a jejich zaměstnance čekají těžké časy. Druhá světová války vypukne co nevidět a je jasné, že se tím změní život všech obyvatel panského domu. Textilní továrna stojí těsně před krachem a Paul musí opět činit nepříjemná rozhodnutí. Navíc bez své ženy Marie. Ta již od roku 1935 žije s jejich synem Leem v New Yorku a léta její nepřítomnosti zanechala stopy, i když Mariina láska k Paulovi je nezlomná. Proto ji tvrdě zasáhne, když se dozví, že do Paulova života vstoupila jiná žena. Podaří se Marii získat milovaného manžela nazpět?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány