Stavba krbu vlastníma rukama - Vlk, Václav (Grada, 2010)
Moderních krbových vložek je na současném trhu nepřeberné množství. Stranou vývoje nezůstávají ani materiály, kterými se tyto vložky obezdívají. Pomocí nových lehčených konstrukčně izolačních desek, kamnářských zdicích lepidel namísto používaných klasických malt, omítkových tkanin a moderních spojek k tepluoodolným deskám, se obestavba krbu velmi zjednodušila a začíná se podobat spíše stavebnici. Jak využít výborných vlastností nových materiálů je v publikaci názorně ukázáno na dvou základních typech krbu. První z nich je klasický se zešikmeným dýmníkem, ten druhý má jednoduchý rovný tvar vhodný spíše do moderních interiérů. Se stavbou však nezačínejte dříve, dokud si nebudete jisti, že jste si odpověděli na všechny základní otázky, hned první kapitola "Jaký krb a pročč" vám bude kvalitním průvodcem. Není nic horšího, než mít doma krb, který kouří, netopí a nehřeje.
Keywords: Stavebnictví