Vítěz - Klára, Janečková (Ikar, 2019)
ON A ONA. Neznají se navzájem, nemají spolu nic společného, ale přece je záhy něco spojí. Pád! Životní zlom. On, přezdívaný Vítěz, čtyřicetiletý závodník automobilové rallye, který dosud nikdy neprohrál. Ona, rozmazlená dcera z dobře situované rodiny. Oba mají vše, nač si vzpomenou, ale ničeho si neváží. A v jednom zlomovém okamžiku přijdou o všechno. Tomáš během autonehody usmrtí pod vlivem alkoholu svého spolujezdce a sám přijde o nohu. Nakonec skončí na dva roky ve vězení. Manželka se s ním rozvede, nevídá své děti. Sáhne si až na dno. Johanka se v pětadvaceti letech bezhlavě vdá za zadluženého fotografa. Své dokonalé rodině natruc. Tomáš se díky své houževnatosti časem vrátí na závodní tratě a i přes svůj handicap znovu vítězí. Johanku manžel donutí fotit akty a později ji po internetu nabízí pod uměleckým jménem Diana Lobos jako společnici bohatým mužům. Konečně se on a ona setkají, na závodech rallye. Johanka jako oficiální společnice jednoho ze sponzorů, Tomáš jako absolutní vítěz a celebrita. Tomáš se do krásné Johanky bezhlavě zamiluje, a přestože se dozví o její minulosti, požádá ji o ruku. Společně se usadí na ostrově Fuerteventura, kde žije Tomášova bývalá manželka a jeho dvě děti, kterým chce být nablízku. A navíc věří, že tady bude mít svou novou ženu jen pro sebe. Žárlí. Na všechno a na všechny. Přesto nezabrání tomu, aby se neobjevil někdo třetí...
Keywords: Společenské romány