Kouzelná továrna (Oliver Blue a Škola pro Vidoucí-Kniha první) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2019)
"Skvělé zahájení série, která obsahuje kombinaci uvěřitelných postav a překážek, se kterými se musejí vyrovnat. Neosloví jen mládež, ale i dospělé fanoušky fantasy, kteří hledají epické příběhy o přátelství a dobrodružství." --Midwest Book Review (Diane Donovan) (ke knize Trůn pro sestry) "Představivost Riceové skutečně nezná mezí." --Books and Movie Reviews (ke knize Trůn pro sestry) Od světové autorky bestsellerů číslo 1 přichází nová série pro středně staré čtenáře - ale i pro dospělé! Fanoušci Harryho Pottera a Percyho Jacksona - dál už nehledejte! KOUZELNÁ TOVÁRNA: OLIVER BLUE A ŠKOLA PRO VIDOUCÍ (KNIHA PRVNÍ) vypráví příběh jedenáctiletého Olivera Bluea. Chlapce, kterého jeho nenávistná rodina nemá vůbec ráda. Oliver ví, že je jiný, cítí, že má moc, kterou ostatní nevládnou. Je posedlý vynálezy a odhodlaný uniknout ze svého hrozného života. Chce sám vést svůj osud. Když se Oliver přestěhuje do dalšího hrozného domu, je zařazen do další šesté třídy, která je ještě horší než ta předchozí. Šikanují ho, neberou mezi sebe a on neví, co s tím. Když se ale dostane do opuštěné továrny, začíná přemýšlet, jestli by se mu nemohl splnit sen. Kdo je ten záhadný starý vynálezce, který se v továrně ukrývá? A co jeho tajemný vynález? Vrátí se Oliver v čase do roku 1944, do magické školy pro děti, které mají podobnou moc, jako on sám? Povznášející fantasy, KOUZELNÁ TOVÁRNA je první knihou v ohromující nové sérii plné magie, lásky, humoru, zlomených srdcí, tragédií, předurčení a řady šokujících zvratů. Do Olivera Bluea se zamilujete a neodtrhnete se od něj až do chvíle, kdy budete muset jít spát. Druhá kniha ze série (KOULE KANDRY) a třetí kniha (OBSIDIÁNI) jsou již také k dispozici! "Máme zde začátek něčeho pozoruhodného." --San Francisco Book Review (komentář ke knize Cesta hrdiny)
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy