Fánkova dobrodružství - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2011)
Na hůrce zvané Větrná roste mohutný stříbrný smrk. Jeho bohaté větve padají až k zemi, jehličky má ostřejší a špičatější než leckterý ježek a šišky, které rostou na špici, pokaždé v předstihu vyzvoní, když se blíží návštěva. V dutině tohoto smrku bydlí jedna větrná rodinka. Maminka, tatínek a jejich milý synáček jarní vánek Fánek, který se rozhodně nikdy nenudí. V knížce si všichni prvňáčci mohou přečíst jeho lesní dobrodružství. Knihu ilustracemi doplnila Cecílie Černochová.
Keywords: První čtení