Petra Vlhová - Moje cesta na vrchol - Juraj, Berzedi (Universum, 2022)
Úžasný příběh slovenské národní hrdinky, fenomenální sportovkyně - olympijské šampionky a vítězky Zlatého glóbu ve sjezdovém lyžování - Petry Vlhové. Petra vzpomíná na své dětství, první školní známky, závody, trenéry, úspěchy a nevyhýbá se ani ožehavým tématům, například proč nemůže být kamarádkou s rivalkou Mikaelou Shiffrinovou. Knihu doprovázejí fotografie z rodinného archivu i vzpomínky jejích nejbližších. Publikaci opatřila doslovem prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová. Sama Petra ke knize uvedla: "Mám dojem, že lidi zajímá, jaký vedu život a jaká jsem doopravdy. Chtěla jsem, aby fanoušci viděli, že jsem obyčejná holka s velkými sny. Snažila jsem se být upřímná, nikdy jsem se neotevřela tak jako v této knize."
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy